Олег Білик: «Рибалка протягом всього тижня тренував зі мною пенальті»

Любомир Кузьмяк
3944
0
Олег Білик, фото: ФК Олександрія

У неділю ввечері Олександрія виборола нічию у протистоянні з ПФК Львів (1:1). Господарі могли відкривати рахунок вже на 13-й хвилині, однак удар Альваро з позначки парирував кіпер олександрійців Олег Білик. В інтерв'ю FanDay воротар розповів про налаштування на протистояння у Львові, особливі тренування з Рибалкою та непростий графік команди.

- Враження від зустрічі двоякі, - каже Білик FanDay. - Після переможної гри з Шахтарем знову хотілося перемогти. А так виходить, що після тріумфів у поєдинках із Зорею та Шахтарем ми потім не можемо виграти.

- З іншого боку, в українських середняків існує гірша традиція - після перемоги над грандами варто очікувати поразки.

- Так, ми не програли сьогодні, хоча хотіли виграти. І тренерський штаб нас налаштовував, і усі хлопці самі розуміли, що тут легко не буде. Зрозуміло, що після переможної гри над Шахтарем від нас усі знову чекали хорошого результату. Сталося як сталося. Будемо працювати.

- У першому таймі ви парирували пенальті Альваро. До останнього залишалися у статичному положенні і відчували, що бразилець намагатиметься хитро пробити по центру?

- Протягом всього тижня Сергій Рибалка тренувався окремо від команди - він зазнав ушкодження у матчі з Шахтарем. Так от після кожного заняття ми залишалися, а він бив пенальті і ми таким чином тренувалися. Очевидно, Боженька бачив і готував мене до цього.

- І все ж завдяки цьому вдалося перехитрити футболіста ПФК Львів?

- Нехай це буде моїм секретом (посміхається).

Читайте также Денис Безбородько: «Сыграть против Ибрагимовича, Руни и Погба было чем-то невероятным»

- Ви відбили, емоційно відреагували, втім на вас налетів Олексій Довгий. У чому полягали його претензії?

- Гравці львів'ян помилилися. Я не провокував нікого, реагував для своїх партнерів, хотів розбудити їх, додати більше емоцій. Олексій, мабуть, подумав, що я гукнув і провокував їхнього гравця. Ні, це не так - нічого особистого.

- Якщо з пенальті ви впоралися, то згодом не мали шансів парирувати удар Ренана зі штрафного?

- Я не очікував, що він вдарить так сильно і точно у мій кут. Звичайно, це моя помилка. Старатимуся більше не припускатися таких огріхів.

- Шість стартових поєдинків сезону Олександрія проведе на виїзді. Попереду ще два вояжі. Складно грати за таких умов?

- Тепер я повністю розумію Маріуполь, який у минулому сезоні дуже довго грав на виїзді. Судіть самі - виїзд в Ужгород, потім Київ. Минає три дні і ми вже їдемо до Львова. Це непросто у фізичному плані. Однак нічого не вдієш, треба налаштовувати себе на кожен матч, незалежно від локації його проведення і суперника.

Любомир Кузьмяк, FanDay

Лучшие букмекеры