Беляєв: «Тренер Генчлербірлігі сказав, що наші думки співпадають»

Просмотров 11235
Комментариев 0
Беляєв: «Тренер Генчлербірлігі сказав, що наші думки співпадають»
Александр Беляев

Свого часу він був у обоймі знаменитої збірної Петракова, побував у закордонній оренді та стабільно грав у складі команди-новачка Першої ліги – ВПК-Агро. Проте, забиваючи в ворота Металіста 1925, який підвищився в класі, Беляєв, напевно, ще й не підозрював, який поворот готує йому життя.

Вслід за півзахисником Олександрії Гречишкіним Олександр перейшов у склад Генчлербірлігі – досить титулованого та заможного турецького клубу, який дещо несподівано вилетів із Ліги 1 та – не без допомоги українців – сподівається повернутися на колишні обрії.

Півзахисник Дніпра-1 Олександр Беляєв розповів про свою оренду до турецького Генчлербірлігі, а також поділився враженнями від перших днів у новому клубі. 

- Завершення сезону у ВПК-Агро вийшло бурхливим – влітку змінили тренера, значно оновили склад. А ви знали для себе, що обов'язково покинете Україну?

- Після завершення минулого сезону повернувся в розташування Дніпра-1, адже мій контракт належить цьому клубі. Новий тренерський штаб ВПК-Агро ще не застав, та й у Дніпрі-1 пробув не так довго.

- Коли з’явився варіант з Генчлербірлігі, наскільки довго думали? 

- Коли почув про пропозицію від турецького клубу, то відразу зрадів. Вже через два дні ухвалив рішення підписати контракт та полетів до Туреччини. 

Читайте также Турецкий Генчлербирлиги арендовал полузащитника Днепра-1 Турецкий Генчлербирлиги арендовал полузащитника Днепра-1

- Що знали про цей клуб і Туреччину?

- Це історична команда, одна із найстарших в історії турецького футболу. Генчлербірлігі всього два рази вилітав у Першу лігу, тому вже цього сезону стоїть завдання повернутися в елітний дивізіон. 

- Яке враження справило побачене – виправдало ваші очікування? 

- Враження лише позитивні, мене всі умови влаштовують. Команда базується в столиці країни – Анкарі. 

- Туреччина – улюблене місце відпочинку для мільйонів українців. Потрапити сюди в якості футболіста-професіонала було приємним бонусом?

- Протягом зборів, зрозуміло, не мав можливостей подорожувати, але в мене ще буде на це час. Так, країна дуже красива та різнобарвна. Але я приїхав грати в футбол, тому на перше місце поставлю завдання Генчлербірлігі.

- Чи говорили із Гречишкіним щодо переходу в цей клуб і чи були з ним знайомі? 

-  З Грешишкіним попередньо не розмовляв, адже познайомився з ним вже в Туреччині. 

- Можливо, у команді є якість відомі гравці?

- Щодо гравців, то зірок тут немає. Проте команда досить непогана, міцна. Є один гравець, який має досвід виступів в Чемпіоншипі – це шведський збірник, воротар Крістоффер Нордфельдт із Суонсі. Знаю, що раніше Генчлербірлігі запрошував гравців із різних країн світу, в тому числі з клубів-грандів своїх чемпіонатів.

- Можете розповісти про тренера та чи вже розмовляли з ним?

- Наш тренер – легенда Бешикташа та Генчлербірлігі Метін. Одного разу вже розмовляв з ним, він запитував, на якій позиції найбільш комфортно себе почуваю. Відповів, що краще мене використовувати лівим вінгером або під нападником. Тренер сказав, що наші думки співпадають. 

- Після Першої ліги в Туреччину – це не лише хороший зі спортивної точки зору перехід. Напевно, це найбільш фінансово привабливий контракт для вас?

-  Це найкращий варіант для професіонального зростання, адже тут створені всі найкращі умови для футболістів. Чудова база, три якісних поля, а також ще є газони, які навіть ще не відвідував. Також відзначу тренерський штаб та умови для відновлення.

- Де поселилися – в квартирі чи будинку?

-  Поки що проживаю на базі, адже на ній проходять збори команди. Після завершення зборів прилетить моя дівчина, і тоді винайматимемо квартиру.

- Щодо ковіду, які там умови? Часті тестування?

- Ситуація не відрізняється від нашої країни. Тести проходимо два рази на тиждень, в приміщеннях люди ходять в масках. 

- Тренування цікаві?

- Цікаві, різноманітні та інтенсивні. Багато часу граємо у футбол, загалом весь тренувальний процес базується на роботі з м’ячем. З великим інтересом чекаю сезону. Хочу допомогти Генчлербірлігі в виконанні його турнірних завдань. 

Анатолій Снісаревський, FanDay.net. 

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.