Олександр Ільющенков: «Не можу назвати себе спеціалістом з відбиття пенальті»

Любомир Кузьмяк
Любомир Кузьмяк
Просмотров 8736
Комментариев 0
Олександр Ільющенков: «Не можу назвати себе спеціалістом з відбиття пенальті»

Один із творців сенсаційної переможної серії ПФК Львів - воротар Олександр Ільющенков. Ексклюзивно для FanDay.net він розповів про складові успіху своєї команди.

Одним із героїв останнього туру Прем’єр-ліги  став голкіпер ПФК Львів Олександр Ільющенков, який парирував пенальті Олексія Гуцуляка. Це дозволило його команді перемогти Десну 1:0 і збільшити переможну серію до трьох матчів поспіль. Ільющенков нещодавно дебютував у складі «містян». Сталося це лише у квітні – у кожному з трьох переможних поєдинків саме Олександр захищав ворота. Вже завтра на нього чекає особлива зустріч з колишньою командою. Щоправда, кіпер такою її не вважає.

- Перемагати завжди приємно, - розповідає Олександр. - Усі  задоволені, але в ейфорію не впадаємо. Попереду важливі матчі, тому розслаблятися не маємо права. Готуємося до наступних турів.

- Після відбитого пенальті у протистоянні з Десною ви не особливо раділи. Навпаки показали партнерам, мовляв, спокійно, все під контролем.

- Святкувати однозначно було зарано. У суперника ще залишалося вдосталь часу - а наша перевага була мінімальною. До того ж Десна заробила право на кутовий - треба було зберігати концентрацію. Відбив - отже відбив. Слава Богу!

- В УПЛ у ваші ворота п’ять разів пробивали пенальті. У суботу ви вдруге вийшли переможцем з цієї дуелі. Не вважаєте себе фахівцем з одинадцятиметрових?

- Ні, не можу віднести себе до цієї категорії. Пенальті - це тільки один з елементів гри, нічого особливого, жодних секретів у мене немає. Добре, що вдалося якісно виконати свою роботу. 

- За останні десять днів ПФК Львів тричі переміг і відштовхнувся від дна турнірної таблиці. Боротьба за виживання все ще попереду?

- На даному етапі ми не заглядаємо у турнірну таблицю і йдемо крок за кроком, від матчу до матчу. Команда працює у спокійному і звичному режимі. Важливо, коли футболісти мають спільну ціль і кожен працює задля загального результату.

- Ви справляєте враження дуже стриманої і неемоційної людини. Вже у середу  маєте можливість зіграти проти колишньої команди. Чекаєте особливої гри?

- Я б не сказав, що поєдинок з Рухом буде особливим. Скоріше, назву його буденним і звичайним. Кажу про це відверто і щиро.

- У вашій команді зараз два рівноцінні воротарі. Тренерський штаб має приємний головний біль?

- Раніше Орест Костик частіше грав, зараз я виходжу у старті. Це футбол, у нас хороші стосунки. Хто б не отримував місце в основі, він може розраховувати на підтримку товариша. Між нами немає ніякого негативу, лише здорова конкуренція. В будь-якому випадку останнє слово завжди за тренером. Тільки йому вирішувати, хто гратиме у конкретному поєдинку.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.