Євген Дикий: «Базова дата початку сезону - 24 липня»

Любомир Кузьмяк
Любомир Кузьмяк
Просмотров 41031
Комментариев 0
Євген Дикий: «Базова дата початку сезону - 24 липня»
Евгений Дикий. Фото УПЛ.

Нещодавно фінішували змагання у Прем’єр-лізі, боротьба у нижчих дивізіонах ще триває. Та вже через два місяці в Україні стартує новий футбольний сезон, а підготовка до нього - у самому розпалі. Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий розповів у коментарі FanDay про цей процес, а також про нововведення, пов’язані з ним.

- Коли заплановано старт нового сезону?

- На даний момент сформовано проєкт рішення від клубів, який перебуває на етапі затвердження Виконавчим комітетом. Базова дата початку сезону - 24 липня. Саме тоді відбудеться матч за Суперкубок України. Вже наступного дня, 25 липня, розпочнеться чемпіонат. Виключення стосуватиметься лише учасників Суперкубка, Динамо та Шахтаря. Поєдинки першого туру УПЛ за участю цих команд будуть перенесені після консультації з самими клубами. 

- Де саме планується проведення гри за Суперкубок?

- Розглядається декілька варіантів. У пріоритеті - Одеса та Київ. Фінально узгодимо локацію з учасниками матчу. 

- У пресі з’явилися чутки про потенційне повернення Минаю у Прем’єр-лігу. Чи відповідає дійсності така інформація?

- На жаль, офіційною інформацією з цього приводу не володію. Тому не можу жодним чином це прокоментувати.

Читайте также Минай намерен остаться в УПЛ из-за трудностей ряда клубов с аттестацией на грядущий сезон Минай намерен остаться в УПЛ из-за трудностей ряда клубов с аттестацией на грядущий сезон

- Ще одна новина з преси - зміна титульного спонсора УПЛ. Начебто замість FAVBET ним стане інша букмекерська контора VBET.

- Не зовсім коректно казати про зміну. У нас була угода з FAVBET - термін її дії завершився. Відтак, нам потрібно було узгоджувати нові умови. Ми отримали декілька пропозицій - зараз погоджуються остаточні питання. Коли усі необхідні документи буде підписано, УПЛ офіційно оприлюднить інформацію щодо нового спонсора на сезон 2021/2022.

- Одне з головних нарікань футбольної громадськості в контексті минулого чемпіонату - часті гастролі футбольних клубів і проведення домашніх поєдинків за межами базового стадіону. Чи враховує УПЛ досвід минулого чемпіонату і чи можна мінімізувати ці процеси у новому розіграші?

- Тут я би трохи перефразував. У нас є Регламент змагань. Згідно з ним клуби мали змогу використовувати стадіони, які відповідають вимогам і внесені до відповідного реєстру. Коли перед початком сезону, учасники подавали документи, вони зазначали арени, на яких будуть проводити свої матчі у випадку форс-мажорних чи інших обставин. У зв’язку з цим всі вимоги дотримано - порушень регламенту не було. Виникало чимало об’єктивних обставин: погодні умови, стан якості полів, ковідні ситуації та інше. Взяти до прикладу перенесення зустрічі ПФК Львів - Шахтар у Харків. На той час основний стадіон львів’ян «Арена Львів» був зайнятим, а на «Україні» стан газону перебував у незадовільному стані. У свою чергу, «Металіст» був вільним, а якість поля там одна з найкращих в Україні. Регламентні вимоги дозволили проведення поєдинку у Харкові.

Читайте также Названы три клуба, испытывающие проблемы с аттестацией на новый сезон УПЛ Названы три клуба, испытывающие проблемы с аттестацией на новый сезон УПЛ

- Одне з нововведень наступного сезону - відмова від чемпіонату молодіжних команд U-21, а також реєстрація кожним клубом Прем’єр-ліги жіночої команди. Чи встигають учасники із цим процесом?

- Наразі триває процедура атестації футбольних клубів. Наявність жіночої команди - це обов’язкова умова для отримання атестату на наступний сезон. За моєю інформацією усі клуби виконують необхідні вимоги, які висуваються до цього критерію. 

- Які ще нововведення чекають у наступному сезоні?

- Головна зміна - це кількість учасників. Відтепер ми матимемо 16 команд, повертаємося до класичної схеми формату чемпіонату: 2 кола, 30 турів, 240 матчів, тому сподіваюся, що інтриги та боротьби буде ще більше. Головне, щоб уболівальники змогли спостерігати за цими подіями безпосередньо з трибун стадіонів, а країна повернулася до звичного життя.

Любомир Кузьмяк для fanday.net.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.