«Бу-ра-ті-но!»: FanDay дізнався, що означав жест Кирила та Сергія Ковальців

Любомир Кузьмяк
Любомир Кузьмяк
Просмотров 15314
Комментариев 0
«Бу-ра-ті-но!»: FanDay дізнався, що означав жест Кирила та Сергія Ковальців
Кирилл Ковалец, фото - скриншот

Головна сенсація третього туру УПЛ відбулася у протистоянні Шахтаря та Олександрії. Гості перемогли 2:1, а переможний гол записав до активу Кирило Ковалець. Взяття воріт лідер олександрійців відзначив особливим жестом. Про нього, а також загалом про гру сина в коментарі FanDay розповів Сергій Ковалець, батько Кирила та відомий український тренер.

- Це був хороший матч на хорошому стадіоні за чудової атмосфери, - розповідає Сергій Іванович. - Як на мене, грати погано на центральній арені країни просто не можна. 

- Ви традиційно намагаєтеся відвідувати усі поєдинки за участю Кирила?

- Якщо є час, то обов'язково. Хоча слідкую не лише за Олександрією, де грає син, а й загалом за Прем'єр-лігою та єврокубками.

- Чи можна порівняти хвилювання за сина з тим, що ви відчували у якості футболіста чи тренера?

- Це особливі відчуття. Я взагалі отримую задоволення, як Кирило грає. Безперечно є емоції та переживання. До того ж вчора на трибунах «Олімпійського» було багато родичів Кирила. І його дідусь Іван Федорович, і його дядько, мій брат. Також дружина Кирила з внуками, теща, мама, сестри. Син мав величезну підтримку. Футбол - це гра емоцій. Ми їх отримали сповна.

Читайте также Видеообзор матча Шахтер – Александрия – 1:2: Де Дзерби потерпел первое поражение в УПЛ Видеообзор матча Шахтер – Александрия – 1:2: Де Дзерби потерпел первое поражение в УПЛ

- Коли Кирило забив гол, то продемонстрував особливий жест. Камера вихопила вас - ви відповіли синові дзеркальним жестом.

- Цей жест був адресований його синам: Кирилу та Артему. А я вже просто підтримав. У мене зараз більше часу, проводжу його з внуками. Граємо у футбол, гуляємо. Цим жестом запам'ятався один з героїв відомого фільму, мовляв, я перехитрив тебе («Золотий ключик, або Пригоди Буратіно»). Цей фільм подобається Кириловим дітям. Коли ми дивилися його з онуками, то молодший Артем демонстрував відповідний жест, прикладаючи руки до носа. 

- Кирилові вдався особливий удар по воротах Шахтаря - можливо, не сильно, зате влучно.

- Так, тому жест був доречним - удар вийшов хитрим. Усі думали, що він стрілятиме у дальній кут. Можливо, такий удар виглядав би більш логічним. Анатолій Трубін зробив крок вбік. Кирило забивав колись такий гол за Чорноморець. Олександрії вдалася хороша атака з підключенням Андрія Цурікова на фланзі, а потім швидко спрацював Кирило.

- Чи можна вас назвати критиком гри сина - розбираєте його дії після кожного матчу?

- Завжди кажу, що для цього є тренер. Вони проводять теоретичні завдання, аналізують гру. Якщо Кирило просить про мою пораду, я завжди радий і висловлюю своє бачення.

- Олександрія розпочала сезон з двох сенсацій. Вас здивували перемоги над Зорею та Шахтарем?

- Думаю, що усіх здивували. Навіть для самих олександрійців це стало приємним сюрпризом. До того ж шість матчів на старті чемпіонату команда проводитиме на виїзді. Олександрія перебуває у процесі перебудови, чимало нових виконавців. Зараз хлопці віддали багато емоцій, отримали чимало уваги від преси, тому наступна гра зі Львовом також буде дуже важкою. 

- Свого часу ви одягали футболку збірної України. Мрієте про те, щоб син повторив ваше досягнення?

- Звичайно. Мріє про це і Кирило, як і кожен український футболіст. Національна команда - номер один у нашій країні. Дай Боже, щоб наші та синові мрії збулися.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.