Орест Лебеденко: «Не міг подумати, що травма Каргбо буде настільки серйозною»

Любомир Кузьмяк
Любомир Кузьмяк
Просмотров 18798
Комментариев 0
Орест Лебеденко: «Не міг подумати, що травма Каргбо буде настільки серйозною»

Протистояння Олімпіка та Зорі (2:1) у середу наробило чимало шуму в українському футболі. Воно спричинило нові розмови про низький рівень суддівства і здивувало несподіваною перемогою одного з аутсайдерів над претендентом на срібло. Чи не найбільш помітною персоною зустрічі у Чернігові став захисник донеччан Орест Лебеденко, який оформив дві гольові передачі.

- У всіх нас виключно позитивні емоції, - каже Орест. - Ми не вигравали вже дуже багато часу - навіть забули смак перемог. Приємно, що нарешті вдалося це зробити.

- І все ж після вашого матчу більше говорять про суддівство. 

- Не розумію, чому про це стільки розмов. Можливо, склалося враження, що певні рішення приймалися проти Зорі. Але давайте розглянемо епізод за участю Каргбо. Мене він сильно здивував. У розпалі боротьби я і подумати не міг, що все може бути настільки серйозно. Проте після поєдинку я переглянув фото і відео зіткнення нашого форварда і воротаря - чиста і справедлива червона. Які можуть бути претензії? Нас раніше також судді вбивали. Як би там не було, такі речі повинні розглядати компетентні органи. Ми своє завдання виконали. 

- Після цієї перемоги легше дихається?

- Звичайно, кожен навіть локальний успіх сприяє відновленню і тоді ти тренуєшся з позитивним настроєм. Це інші емоції, яких нам так бракувало. Обіграти Зорю не кожному вдається - ми змогли. Молодці! А взагалі важко не погодитися з нашим тренером, який сказав, що ця гра не матиме значення, якщо ми не переможемо у наступних турах. Тому налаштовуємося на Інгулець.

- Ваш перший асист певною мірою можна назвати спонтанним. Здається, першочергово ви не так планували зіграти.

- У мене було два варіанти: віддавати на Тейшейру або ж на Бабенка. В будь-якому випадку я планував пасувати під себе. Чув, як мені кричав Руслан, а потім і Тейшейра. Так склалося, що я таки віддав Бабенку. До речі, ще у першому таймі ми створювали схожі епізоди і Руслан пропонував себе - це, мабуть, відклалося у голові. В принципі, загнав себе вже під лінію, але вдалося вийти з ситуації.

- Другий гол Олімпіка - це результат вашого чудового взаєморозуміння з Тейшейрою.

- Ми граємо разом протягом тривалого часу, тому добре розумію Макса і ми звикли одне до одного. Мені подобається наша взаємодія - часто працюємо разом на тренуваннях. Так складається, що на атаку наш дует грає корисніше, ніж на оборону. Сподіваємося, що в подальшому тільки вдосконалюватимемося і надійно закриватимемо свій лівий фланг. 

- Третій і заключний гол у матчі також не обійшовся без вашої участі. Однак «квест наздогнати Аллахяра» виявився занадто складним. 

- Як на мене, у зародку цієї атаки мав місце фол, коли Євген Пасіч зіткнувся із суперником. Я розташовувався не у лінії, а з Сайядманешом перебував поруч наш захисник Ісс'яр Драме. Коли м’яч отримав Владлен Юрченко, я почав «падати» у лінію. У той момент Аллахяр відскочив у ширину і вбіг у мою зону. Далі був хороший пас - я почав тягнутися до м’яча, проте робив це обережно. Міг сфолити, отримати картку і привезти пенальті. Йшла 90-а хвилина. Що краще? Не хочу виправдовуватися. Просто вирішив не ризикувати.

- Травма Джуніора Каргбо отримала чималий розголос. Як він почувається зараз?

- Спочатку здалося, що це звичайне зіткнення, я не чув жодних звуків. Думав, що у Джуніора максимум забиття м’яза. Коли мені гукнули, щоб я попросив ноші у лікарів, то вже тоді усвідомив, що все дуже серйозно. Команда підтримала його - нам страшенно шкода. Навіть не уявляю, як це витримати - для футболіста це надзвичайно складний етап. Усі ми будемо допомагати йому у процесі відновлення і чекати на повернення.

Читайте также Каргбо: «Дорогу в Киев ремонтируют, каждая яма отражалась болью в ноге, и я не мог не заплакать» Каргбо: «Дорогу в Киев ремонтируют, каждая яма отражалась болью в ноге, и я не мог не заплакать»

- Нещодавно важку отримав інший ваш одноклубник Євген Цимбалюк. Як у нього справи?

- У Жені, на щастя, ситуація краща. Він вже відновлюється і з кожним днем наближається до повернення. Сподіваюся, що скоро Цимбалюк тренуватиметься з нами. Напевно, на старті наступного сезону він зможе допомогти Олімпіку.

- Попереду у вашої команди такий собі міні-турнір: Інгулець, Рух, ПФК Львів з максимальною важливістю?

- У тому й справа - попереду лобові протистояння. У фізичному плані, думаю, проблем не виникатиме. Мабуть, вам кожен футболіст скаже, що грати завжди приємніше, ніж тренуватися. Через три на четвертий день - вважаю, що часу на підготовку достатньо. Усе в наших руках. Сподіваюся, що переможна гра із Зорею стане позитивним поштовхом для Олімпіка.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.