Євген Цимбалюк: «Шиндер написав мені після операції. Зла на нього не тримаю»

Любомир Кузьмяк
Любомир Кузьмяк
Просмотров 10420
Комментариев 0
Євген Цимбалюк: «Шиндер написав мені після операції. Зла на нього не тримаю»

Майже три місяці тому півзахисник донецького Олімпіка Євген Цимбалюк зазнав страшної травми у поєдинку з Минаєм. Наприкінці зустрічі під час зіткнення з Антоном Шиндером 24-річний опорник донеччан розірвав зв'язки та зазнав перелому латеральної кістки. В інтерв'ю FanDay Цимбалюк розповів про своє самопочуття, процес відновлення та висловився щодо повернення в Олімпік Романа Санжара.

«Інколи складається враження, ніби нога не своя»

- Євгене, як почуваєтеся?

- Все гаразд, працюю щодня. От якраз недавно закінчив тренування. Також робив контрольний знімок - слідкую за ногою, усе під контролем. Мабуть, можна сказати, що все йде за планом. Принаймні, сильного дискомфорту не відчуваю і можу працювати. 

- Біль ще присутній?

- Ну як сказати? Відчуваю трохи. Інколи складається враження, ніби нога не своя. Лікарі і тренер з реабілітації кажуть, що це природно. 

- Збори, тренування, відновлення - це зовсім не те, що приносить задоволення більшості футболістів. Вам вистачає моральних сил на виснажливу роботу?

- Донедавна думав, що так, але зараз реально важко. Можливо, через те, що працюю я наодинці. Хлопців поруч немає, доводиться займатися самотужки. Хочу якнайшвидше відновитися, щоб перебувати у команді та загальній групі. Погані думки жену від себе і намагаюся концентруватися на позитиві.

- Ностальгія за колективом у такі моменти особливо сильна?

- Безперечно. Спочатку підходив до поля, але величезного завзяття не було. Коли почав робити перші кроки, почав бігати, то взяв із собою м'яч. Вдарив по воротах і пережив неймовірні відчуття. Усвідомив, що скучив за футболом, видихнув так «фуххх». Мені не вистачає колективу, усіх цих вправ і заруб. Реально важко без футболу.

«Тиждень тому переглядав відео з травмою»

- Підтримка партнерів у такі миті особливо важлива?

- Звичайно, вона була для мене необхідною. Хлопці перебували поруч. Усі розуміли ситуацію, яка склалася. Хоча було реально важко не тільки морально, а й фізично. Непросто було навіть пересуватися.

- Зорієнтуйте, будь ласка, щодо термінів свого повернення.

- Складно сказати - не хочеться загадувати. Надіюся, що повернуся разом із хлопцями, коли вони розпочнуть підготовку до нового сезону. Кілька тижнів у мене ще є. Напевно, інтегруватимуся поступово. Дай, Боже, все буде гаразд.

- Одразу після травми ви сказали, що лише раз наважилися на перегляд відео зі страшним зіткненням в Ужгороді. Більше так і не дивилися той епізод?

- Тиждень тому переглядав (посміхається). Не знаю, чому - просто цікаво стало.

- Спілкувалися з Антоном Шиндером після цього?

- Антон написав через кілька днів після операції. Списалися тоді і більше не зв'язувалися. У жодному разі зла на нього не тримаю. 

- Окрім тренувань, чим ще займалися і як заповнювали дозвілля?

- Насправді часу мав не так вже й багато. Протягом перших десяти днів трималася температура - почувався не дуже. Згодом трохи читав, а тоді почав розробляти ногу. Тільки-но самопочуття покращилося, взявся за усілякі вправи. Виконував все лежачи, зокрема, постійно підіймав ногу. Робив це для того, щоб м'язи над коліном не атрофувалися. В будь-якому разі складно увесь день лежати непорушно на ліжку.

«Радий, що Санжар повернувся»

- Олімпік врятувався від вильоту з УПЛ в останніх турах. Хвилювалися за команду?

- Неприємно було дивитися, бо переживав сильно. Грати завжди легше, ти можеш вплинути, береш участь у самому процесі. А коли дивишся збоку, то лише залишається тримати кулаки. Вилетіти, звичайно, дуже не хотілося. Але я, мабуть, як і хлопці, намагався взагалі не підпускати таких думок. Усі вірили, що ми залишимося.

- За час вашої відсутності в Олімпіка змінився тренер. Зраділи поверненню Романа Санжара, з яким дебютували у Прем'єр-лізі ще у 2015-му році? 

- Романа Миколайовича знаю давно. І на збори полетів вперше з основою якраз при ньому. Він брав мене ще юним хлопцем, почав тренуватися в першій команді у 16 років. Радий, що Санжар повернувся. Впевнений, що він допоможе Олімпіку. Під його керівництвом наша команда потрапляла у Лігу Європу. Переконаний, що хлопці теж позитивно сприйняли це повернення. 

- На черзі - ваше повернення. Стали за ці кілька місяців сильнішим?

- Сподіваюся на це. Певні висновки я зробив. Можливо, буду ставитися до себе більш бережно. Як би там не було, хочу повністю відновитися і допомогти рідній команді.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.