«ФК Львів за проведення УПЛ в Україні, щоб підтримати дух українців і військових»: гендиректор чітко висловив позицію клубу

Андрей Пискун
Андрей Пискун
Просмотров 6033
Комментариев 0
«ФК Львів за проведення УПЛ в Україні, щоб підтримати дух українців і військових»: гендиректор чітко висловив позицію клубу
Вадим Левчук. Фото: ФК Львів

Генеральний директор ФК Львів Вадим Левчук ексклюзивно для Fanday.net підбив підсумки засідання учасників УПЛ.

На засіданні Прем’єр-Ліги обговорили можливі варіанти старту сезону. Першість наступного сезону, найімовірніше, стартує в Україні, а не за кордоном, навіть якщо бойові дії до того часу не припиняться. Фінальне рішення буде прийняте за результатами обговорення робочої групи.

Вадим Левчук на прохання кореспондента Fanday.net висловив точку зору ФК Львів.

«Нині на Заході України є дуже багато стадіонів»

— Вадиме Олеговичу, чи підтримує ФК Львів проведення чемпіонату в Україні, чи все ж таки хотіли зіграти за кордоном?

— ФК Львів підтримує варіант провести першість в Україні. Ми думаємо, що таким чином вдасться підтримати моральний дух українців і військових. Робоча група повинна розробити, як це все має відбуватись в рамках безпеки. 

— Чемпіонат взагалі реально провести в умовах війни?

— Ми не знаємо, тому цим займається робоча група. Вони будуть опрацьовувати сі варіанти і говорити з Міністерством молоді та спорту, Урядом.

— В яких місцях реально провести першість? Наскільки відомо розглядається Захід України та Київ.

— На сьогоднішній день на Заході України є дуже багато стадіонів. Наприклад, у Львові є три стадіони: «Арена Львів», «Україна» та «Скіф». Також є арени у Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Ужгороді, Києві.

Я думаю, якщо чемпіонат відбудеться в Києві чи на Заході Україні, його можна буде правильно організувати. ФК Львів готовий допомагати іншим командам: ми можемо когось прийняти, допомогти з поселенням. 

Думаю, що вже із завтрашнього дня представники клубів будуть надсилати свої пропозиції і робоча група запропонує найоптимальніший варіант.

Читайте также «У всех клубов есть понимание, что безопасного региона для проведения матчей в Украине не существует»: директор Александрии отреагировал на итоги собрания клубов УПЛ «У всех клубов есть понимание, что безопасного региона для проведения матчей в Украине не существует»: директор Александрии отреагировал на итоги собрания клубов УПЛ

«Клуби першої п’ятірки, напевно, хотіли б провести чемпіонат за кордоном»

— Як ви думаєте, чемпіонат зможе стартувати вчасно?

— Я дуже на це сподіваюсь, але все ж таки, це непросте питання. Наприклад, Шахтар, Дніпро-1, Динамо, клуби першої п’ятірки, напевно, хотіли б провести чемпіонат за кордоном, тому що в них велика кількість легіонерів. А решта команд, думаю, хотіла б провести чемпіонат в Україні.

Будемо шукати компроміс. Головне, що у клубів є єдина позиція — розпочати чемпіонат, але у кожного різне бачення. Кожен з клубів викладе свою позицію на папері, робоча група буде опрацьовувати варіанти, а це займе трохи часу, тому, думаю, вчасно чемпіонат не розпочнеться. 

— ФК Львів вдасться зберегти футболістів на початок сезону?

— На сьогоднішній день всі українські футболісти знаходяться в клубі, пішло тільки декілька легіонерів. 

— Ви вже розмовляли з вашими легіонерами щодо майбутнього, вони готові будуть повернутись?

— У нас 80 відсотків команди — це українці, тому, поки ми будемо ставити акцент на українських гравців. 

Читайте также «Мы должны играть дома, для украинского народа, и своей игрой поддерживать ВСУ»: генеральный директор Черноморца «Мы должны играть дома, для украинского народа, и своей игрой поддерживать ВСУ»: генеральный директор Черноморца

«Дулуб має велике бажання повернутися до України»

— Головний тренер ФК Львів Олег Дулуб повернеться в Україну?

— Зараз він перебуває у Польщі, але має велике бажання повернутися до України. Ми шукаємо варіанти, щоб він міг легально повернутися на територію України, адже в нього білоруський паспорт. Там є певна процедура, ми будемо писати листи, щоб йому відкрили візу на тимчасове перебування в нашій країні. 

Олег Анатолійович постійно на зв’язку, підтримує гравців, пише команді тренування і чекає на перемогу України над окупантами. Наші гравці збираються 4-5 разів на тиждень і самостійно тренуються. 

— Яка буде стояти ціль перед ФК Львів в новому сезоні?

— На даний момент цілі в чемпіонаті ми не ставимо. Коли буде відома дата старту, то зберемося з хлопцями, поспілкуємося і тоді вже будемо розуміти. Сьогодні наша найголовніша мета — перемогти ворога і зберегти український футбол.

Читайте также Минус Десна и Мариуполь, плюс Металлист и Кривбасс: известны итоги заседания клубов УПЛ по вопросу старта нового чемпионата Минус Десна и Мариуполь, плюс Металлист и Кривбасс: известны итоги заседания клубов УПЛ по вопросу старта нового чемпионата

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.