«Поки що немає офіційної інформації про зникнення клубів»: президент ПФЛ Олександр Каденко розповів про те, як нижчі ліги справляються з війною

fanday
fanday
Просмотров 11087
Комментариев 0
«Поки що немає офіційної інформації про зникнення клубів»: президент ПФЛ Олександр Каденко розповів про те, як нижчі ліги справляються з війною
Олександр Каденко. Фото: Павло Кубанов

Ексклюзивно для Fanday – про регламент, формат і склад учасників сезону 2022/23.

Вчора в ПФЛ на спеціальному засіданні ради ліг прийняли рішення достроково зупинити сезон 2021/22 – точно так, як і в Прем'єр-Лізі. Проте думки наші вже в наступному чемпіонаті.

Читайте также «Де Дзерби приехал на турне, чтобы дать интервью, а Луческу – работать»: эксперт жестко разобрал сборы Динамо и Шахтера «Де Дзерби приехал на турне, чтобы дать интервью, а Луческу – работать»: эксперт жестко разобрал сборы Динамо и Шахтера

Президент ПФЛ Олександр Каденко розповів FanDay, коли буде вирішена доля команд, які мають підвищитись в УПЛ, відповів, чи є вже клуби, які припинили існування та спрогнозував, коли завершиться війна.

«Доля команд, які можуть підвищитись в УПЛ, вирішиться наприкінці травня-початку червня»

– Розкажіть, чим ви зараз займаєтеся, яка у ПФЛ основна робота зараз? 

– Ми перебуваємо на постійному зв’язку з усіма клубами ПФЛ, як можемо, так їм допомагаємо. Намагаємося вирішувати питання різного роду. 

– Наскільки правдива інформація, що доля команд, які можуть підвищитися до УПЛ, буде вирішена 25 травня?

– Я не думаю, що це буде 25 травня. Зараз у нас створена робоча група, яка буде напрацьовувати різні варіанти. Як змагань УПЛ, так і змагань Першої та Другої ліги. Будемо дивитися по ситуації, що ми маємо.

Читайте также Будущее Шахтёра под угрозой? Хватит ли денег Ахметову на клуб после бомбардировки его металлургических заводов Будущее Шахтёра под угрозой? Хватит ли денег Ахметову на клуб после бомбардировки его металлургических заводов

Я не можу сказати точну дату, але вважаю, що це може бути вирішено наприкінця травня або початку червня. Якщо ситуація буде дозволяти це зробити.

– Металіст і Кривбас відправлять відразу в УПЛ? А долю третього, четвертого місця Першої ліги буде вирішувати плей-оф?

– Я не готовий відповісти на це питання. Думаю, що його вирішить робоча група і всі ці напрацювання. Ми будемо максимально старатися, щоб підтримати свої клуби. Ми маємо знати можливість, чи будуть готові ці клуби піднятися в УПЛ. Фінансовий стан, інфраструктура і так далі. 

Читайте также Понять Шахтер: топ-5 тренеров, которые могли бы сменить Де Дзерби Понять Шахтер: топ-5 тренеров, которые могли бы сменить Де Дзерби

Атестацію необхідно буде пройти в будь-якому випадку. Вважаю, що без атестації жоден клуб не зможе грати в наступному сезоні. Ми не будемо порушувати процедуру. Можливо будуть якісь пом’якшення щодо термінів та процедури, проте вона збережеться.

– Чи розглядає ПФЛ варіант з проведенням наступного сезону суто на Заході України?

– Наразі ми це питання не розглядали. Ми не можемо вирішувати за клуби. Тут теж потрібно розуміти, що таке жити вдома, коли є свої бази, місця проживання, стадіони. Інший варіант – постійно жити та грати на виїзді,тут зовсім інші витрати на харчування та інші потреби.

Поки що ми це питання не обговорювали. Ми будемо чекати завершення війни та приймати відповідні рішення.Олександр Каденко. Фото: ПФЛ

«Коли ми виженемо окупантів з України, тоді завершиться війна»

– Чи є вже клуби, які припинили існування? 

– Офіційної інформації нам поки що не надали. Чутки є, але давайте чекати офіційної інформації. Сподіваюся, що ситуація покращиться та клуби зможуть відновити свою роботу.

– Чи правда, що Яруд (Маріуполь) продовжить виступи як Олімпік (Донецьк)?

– Я знаю, що до початку повномасштабної агресії росії проти України були такі зустрічі та переговори. Зараз я не можу сказати, чи так буде.

Читайте также «После войны Моссад выловил всех. Российским политикам следует помнить об этом»: бывший украинский игрок израильского Бейтара уничтожил министра Лаврова «После войны Моссад выловил всех. Российским политикам следует помнить об этом»: бывший украинский игрок израильского Бейтара уничтожил министра Лаврова

Насамперед, я хочу подякувати президенту Яруда Олександру Ярошенку, який зміг вивезти гравців футбольного клубу, займався евакуацією жіночої команди та, наскільки я знаю, допомагав юнакам ФК Маріуполь евакуюватися.

Зараз він зайнятий тим, що надає і надалі допомогу в евакуації і медичну теж, усім жителям Маріуполя і членам клубу. 

– Що буде з аматорським футболом в Україні та різних областях? Десь розпочнуться чемпіонати?

– Я впевнений, що футбол був, є і буде. Чемпіонати розпочнуться. Можливо, не в тих кількостях і не в тих видах, якими вони були до війни. У нас люблять грати та займатися футболом.

Читайте также «На столе лежит две папки: одна — на команду, мы её развалим; вторая — на тренера, мы его посадим»: Олег Дулуб откровенно о войне и режиме Лукашенко «На столе лежит две папки: одна — на команду, мы её развалим; вторая — на тренера, мы его посадим»: Олег Дулуб откровенно о войне и режиме Лукашенко

Думаю, що найближчим часом всі будуть грати у футбол під мирним небом, насолоджуватися життям і футболом. 

– Які критичні дати щодо початку сезону 2022/23?

– Я би не говорив про критичні дати. Ми будемо сподіватися, щоб якомога швидше ми перемогли загарбників, які прийшли на нашу землю. Будемо шукати інші варіанти для того, щоб у будь-який час розпочати змагання та відновити чемпіонат.

– Як думаєте, коли завершиться війна? 

–  Коли ми виженемо окупантів з України, тоді завершиться війна. Я не політик, але я за цілісну Незалежну Україну та вірю в наші Збройні сили, у наших людей та впевнений, що Україна – найкраща країна у світі та вона переможе, буде жити, процвітати і футбол буде розвиватися.

Ігор ГРАДСЬКИЙ, спеціально FanDay

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.