Юрій Гура: «Санкції санкціями, але нас же бомблять… Найперше, що потрібно було зробити – це закрити небо»

fanday
fanday
Просмотров 35501
Комментариев 0
Юрій Гура: «Санкції санкціями, але нас же бомблять… Найперше, що потрібно було зробити – це закрити небо»
Юрий Гура. Фото: Александрия

Головний тренер Олександрії в ексклюзивному інтерв'ю для FanDay розповів, чим зараз займається, як дізнався про початок війни, а також оцінив санкції наших Західних партнерів і прокоментував дії Вороніна та Ракицького та поділився своєю думкою щодо Тимощука.

«В Олександрії перебуває дуже багато біженців»

– Юрій Володимирович, розкажіть, як ви себе почуваєте та чим зараз займаєтеся?

– Почуваю себе нормально, наскільки це можливо в таких умовах. Зосередились на допомозі біженцям і територіальній обороні, займаємось волонтерством. 

В Олександрії перебуває зараз дуже багато біженців – був серйозний наплив із Харківської області. Ми їх розміщували на базі клубу, вони приїжджали, ночували та їхали далі. Кожного дня було чимало людей. На базі зараз живуть футболісти з першої команди та дублю. Ввечері хтось може приїхати, зупинитися в нас, а далі вже рухаються на Західну Україну. Тому займаємось і розміщенням усіх, хто цього потребує.

Читайте также Футболка, в которой Довбик забил шведам, ушла с молотка: деньги пошли на помощь ВСУ Футболка, в которой Довбик забил шведам, ушла с молотка: деньги пошли на помощь ВСУ

– Яка ситуація в Олександрії на даний момент?

– Поки спокійно, лише сирени нагадують про те, що відбувається в Україні. Вони доволі часто лунають – кожного дня, ввечері та зранку. 

Юрий Гура. Фото: Александрия

– Як ви дізналися про початок війни та якими були перші емоції?

– Було страшно. Дізнався, як більшість людей – прокинувся та побачив новини про те, що розпочалася війна, бомблять міста. Одним з перших рішень з керівництвом клубу було питання, що робити з футболістами. Ми у швидкому режимі вирішили, що деяким гравцям краще поїхати до своїх сімей, а також швидко відправили легіонерів додому. 

Каспарс Дубра поїхав до Латвії та підписав контракт із футбольним клубом РФШ. Я думаю, що він вже не повернеться в Олександрію. Керівництво клубу вирішило попрощатися з ним за обопільною згодою. Клаудіо Спінеллі теж поїхав, але по ньому наразі нічого невідомо.  А ті, хто не зміг виїхати, то залишилися в Олександрії.

– Як думаєте, коли завершиться війна?

– Хотілося би, щоб завершилася якомога швидше, але я ж не можу залізти в голову керівникам Росії.

«Санкції санкціями, але нас же бомблять… Найперше, що потрібно було зробити – це закрити небо»

– Чому росіяни не можуть зробити майдан, як це робили українці?

– Ну ви ж бачите, що їм не дають навіть стояти на мітингах, а відразу розганяють і все. 

– Як думаєте, чи наважиться хтось з близького оточення Путіна його забрати?

– Я не можу за них вирішувати. Однак на мою думку цього ніхто не зможе зробити в Росії.

Читайте также Украинцы завоевали рекордные 29 медалей на Паралимпиаде в Пекине и впервые в истории финишировали вторыми в командном зачете Украинцы завоевали рекордные 29 медалей на Паралимпиаде в Пекине и впервые в истории финишировали вторыми в командном зачете

– Як думаєте, санкції діють на владу Росії чи їм все одно?

– Санкції санкціями, але нас же бомблять… Якби закрили небо, то це я розумію. Мені здається, що це найкраща санкція, яка має бути першочерговою. А потім вже з ними розбиратися. У нас гинуть мирні люди, а ті санкції, що вони вводять до одного місця.

Пеп Гвардьола. Фото: МанСити

– Гвардіола нещодавно розкритикував НАТО , ЄС і США через слабку підтримку України, він правий?

– Я вважаю, що так. Найперше, що потрібно було зробити – це закрити небо. Потрібно це все швидше робити, аби вберегти людей.

«Чи можна пробачити Ракицького та Вороніна тепер? Краще пізно, ніж ніколи»

– Зараз вже більше двох тижнів триває війна, якось відволікаєтесь від неї, дивитесь футбол?

– Так, стараюся якось відволікатися. Дивився матч Аталанти проти Баєра. Іноді приходиш додому втомлений, вмикаєш футбол і прокидаєшся вже о третій ночі та вже дивишся результати матчів.

– Чим зараз займається команда?

– Футболісти, які на базі, то займаються в спортивному залі. У нас ще залишився тренер з фізпідготовки. Загалом всі вдома. Зараз важко комусь десь проводити тренування.

Читайте также Уехал на родину и уже успел дебютировать за новый клуб: ФК Александрия лишилась своего капитана Уехал на родину и уже успел дебютировать за новый клуб: ФК Александрия лишилась своего капитана

– Що буде з сезоном УПЛ, будуть догравати чи вже все?

– Тут все залежить від того, коли завершиться війна. 

– Що скажете про Анатолія Тимощука? Як можна було опуститися на таке дно?

– Кожен коваль свого щастя. Якщо він це вибрав, то… це вже його справа. Просто прикро за те, що коли він виступав за збірну України, то розфарбовував обличчя жовто-блакитним кольором, а зараз нічого не може сказати і ніяк не діє. Ось це прикро. 

Ярослав Ракицкий. Фото: Зенит

– Ракицького та Вороніна можна пробачити тепер чи ні?

– Завжди потрібно людей пробачати. Бог пробачить і ми пробачимо. Краще пізно, ніж ніколи.

– З клубу хтось пішов у територіальну оборону? 

– У територіальну оборону пішов водій клубного автобусу. Інші люди займаються волонтерством. Просто ніхто не піариться, не фотографується. 

Я думаю, що краще спокійно та тихо робити все, що ти робиш від серця та нікому це не показувати, а головне – робити.

Ігор ГРАДСЬКИЙ

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.