«Після війни відпаде відсотків 30 клубів»: легендарний телеведучий дав страшний прогноз на майбутнє українського футболу

fanday
fanday
Просмотров 677
Комментариев 0
«Після війни відпаде відсотків 30 клубів»: легендарний телеведучий дав страшний прогноз на майбутнє українського футболу
Стадион имени Гагарина. Фото: Десна

Відомий журналіст, коментатор та головний інсайдер українського футболу Ігор Циганик дав відверте інтерв’ю Fanday.net.

З початку війни Ігор Циганик залишився у Києві. Він є учасником українського телемарафону, єдиної програми під час війни. Редактор Fanday.net поговорив із Цигаником на багато тем, серед яких майбутнє українського футболу після війни.

Читайте также «Перші телемарафони ми робили із бомбосховищ. При тривогах втікали зі студії. Як в кіно!»: Ігор Циганик - про Суркіса, Коломойського, Луческу та ТБ «Перші телемарафони ми робили із бомбосховищ. При тривогах втікали зі студії. Як в кіно!»: Ігор Циганик - про Суркіса, Коломойського, Луческу та ТБ

- За моєю інформацією, в УПЛ зараз немає клубів, які б офіційно заявили, що припиняють діяльність, – сказав Циганик. – Всі чекають і шукають можливості для подальшого існування.

- Наскільки я знаю, в Зорі і Десни все зовсім печально по фінансах.

- Зараз у всіх печально. Але якщо війна закінчиться у найближчій перспективі, то відкатати історію буде значно простіше. Якщо ж військові дії будуть довготривалими, то з кожним днем для клубів буде важче. 

- Яким буде український футбол після війни?

- Буде нормальний футбол, 11 на 11. У нас що, футболістів нема? Я вас прошу. У нас був невеликий провал після 2014 року, але збірна вийшла на чвертьфінал чемпіонату Європи, клуби грали в Лізі чемпіонів. Нормальний у нас футбол. Ми зможемо зібрати хороших футболістів, щоб грати. Я в цьому не сумніваюсь. 

- Як думаєте, всі клуби УПЛ збережуться після війни?

- Думаю, що ні. Відсотків 30 відпаде, тому що будуть тяжкі фінансові навантаження для власників клубів. Ще зарано говорити, які саме клуби припинять існування. Припустимо, війна закінчиться завтра, то відпаде п’ять відсотків, якщо через тиждень – ще п’ять, і так далі. 

Читайте также «Сейчас не время, чтобы покидать страну. Какие могут быть льготы?»: директора трех клубов УПЛ отреагировали на отъезд Динамо и Шахтера заграницу «Сейчас не время, чтобы покидать страну. Какие могут быть льготы?»: директора трех клубов УПЛ отреагировали на отъезд Динамо и Шахтера заграницу

Але я не бачу в цьому нічого поганого. З’являться інші клуби та власники. Буде інша історія. Футбол – це футболісти, а їх у нас багато. У нас є хороша і талановита молодь. Я з перспективою дивлюсь в український футбол. Можливо, у нас буде не 16 клубів в чемпіонаті, а вісім. Нічого страшного, відкотимось трохи назад, будемо грати у чотири кола. Потім команд стане більше і потроху ми повернемось до звичного рівня.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.