Євген Опанасенко: «Додо пішов «читати» мене і не попав у темп»

Любомир Кузьмяк
Любомир Кузьмяк
Просмотров 12568
Комментариев 0
Євген Опанасенко: «Додо пішов «читати» мене і не попав у темп»
Евгений Опанасенко, фото ФК Шахтер

У поєдинку першого туру проти Шахтаря за Інгулець дебютував 30-річний Євген Опанасенко, який доволі давно не грав на рівні УПЛ. Прем'єрний матч у новій команді захисник відзначив гольовою передачею на Майкла Гопея. Про емоції від битви на «Олімпійському», у якій тріумфували донеччани 2:1, Опанасенко розповів у коментарі FanDay.

- Шахтар залишив дуже хороше враження, - каже Євген. - Це дуже сильна команда, було нереально важко позбавити їх м'яча. Вони грали практично у дотик. Просто можливостей відібрати його майже не мали. У першому таймі взагалі без шансів. Хоча розцінюю саму зустріч як позитив, адже ми протистояли хорошому супернику, перевірили себе на їхньому фоні. Побачили ігрові аспекти, над якими треба працювати.

Читайте также Шахтер нанес поражение Ингульцу в дебютном матче Де Дзерби в УПЛ (Видео) Шахтер нанес поражение Ингульцу в дебютном матче Де Дзерби в УПЛ (Видео)

- Один з найактивніших футболістів «гірників» Додо протягом усього матчу тероризував ваш фланг. Дуже втомилися постійно стримувати його і бути напоготові?

- Розслаблятися ніколи не можна. Зрештою, у них трохи змінилася тактика. Якщо при попередньому тренері він більше біг вперед, то цього разу частіше грав через пас, упоперек, назад повертався. Ми перекривали зону, тому не скажу, що Додо надзвичайно сильно замотав. Загалом я досить добре себе почував.

- У Прем'єр-лізі ви не грали майже 10 місяців. Чи сильно сумували за цим рівнем і чи хвилювалися перед виходом на поле?

- Невелике переживання присутнє перед кожним матчем, яким би досвідом ти не володів. Щодо того чи сумував - так, вчора переповнювали особливі емоції. Я ж давно не грав, тому був дуже радий вийти на поле, провести повний поєдинок і віддати гольову передачу.

Читайте также Экс-игрок Ингульца в шаге от перехода в зарубежный клуб Экс-игрок Ингульца в шаге от перехода в зарубежный клуб

- Власне про ваш асист. Олександр Козак довго чекав на підтримку партнерів. Ви пробігли майже усе поле на 80 хвилині виснажливої зустрічі. Тренер вимагає підключатися до атак у таких ситуаціях чи це очевидна річ - крайній захисник має закривати свій фланг?

- У фізичному плані почувався добре - вистачало сил бігати і вперед, і назад. Козак довго тримав м'яч? Якщо атака завершилася голом, значить усе правильно зробили. Тренер вимагає від нас підключення, особливо, коли граємо у п'ять захисників. Крайні оборонці повинні замикати дальню штангу. На той момент ми вже перелаштувалися діяли у чотири захисники. Це наше напрацювання - Сергій Лавриненко наголошує на необхідності долучатися до атак.

- Додо протягом усього поєдинку крутив вам шию, забігав за спину. Однак у гольовому епізоді все сталося навпаки. Ви очікували, що Євген Запорожець віддасть передачу саме за спину захиснику вам на хід?

- Насправді ні. Думав, що Жека віддаватиме передачу мені у ногу. Проте йому видніше (посміхається). Додо пішов «читати» мене і не попав у темп. Намагався сам таким чином атакувати увесь час, а тут отримав за спину.

Читайте также Среди новичков лучшим был Траоре. Анализ дебюта Де Дзерби, игры Шахтера и троих новичков Среди новичков лучшим был Траоре. Анализ дебюта Де Дзерби, игры Шахтера и троих новичков

- Сергій Лавриненко після двобою сказав, що Шахтар 70 хвилин полоскав Інгулець. Зрештою, хоч ви і програли, зате матч провели непоганий?

- Якщо чесно, по якості нашої гри є запитання. До перерви Шахтар переграв нас повністю. Ми взагалі за центр поля не багато разів переходили. Установка була тримати зони - намагалися це і робити. Суперник діяв дуже сильно. Вони так швидко переміщували м'яч, що у нас не було часу розмірковувати. У другому таймі відсиділися трохи в обороні, певною мірою Шахтар приспали. Після забитого голу могли навіть на щось більше розраховувати. Якби пощастило у наших напівмоментах, то могли додому і очки привезти. Потенційно тренер може бути задоволений другим таймом. Однак ми ще детально не аналізували - зробимо це не командному перегляді.

- Попереду на вас чекає зустріч із Зорею - однією з головних команд у вашій кар'єрі. 

- У нас взагалі такий календар цікавий на старті. Перші чотири тури це Шахтар, Зоря, Десна і Динамо. Ну що ж - можливо, на початку сезону команди такого рівня ще не встигли вкотитися. Матимемо шанс відбирати і набирати очки. Сподіваюся, з луганцями буде цікаве протистояння. Зоря - це справді третя сила нашого чемпіонату. Буде цікаво перевірити себе на їхньому тлі.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.