Фальшива «фальшива дев'ятка» Гармаш і гол+пас Тимчика: аналіз першої гри Динамо в сезоні

Игорь Бойко
Игорь Бойко
Просмотров 87456
Комментариев 0
Фальшива «фальшива дев'ятка» Гармаш і гол+пас Тимчика: аналіз першої гри Динамо в сезоні

Коментатор телеканалу Сетанта Спорт Ігор Бойко - про першу офіційну гру сезону київського Динамо.

Ти стаєш сильнішим тільки тоді, коли граєш з сильнішим суперником.

Цю ідею з теорії шахів вивів в основу свого вже старенького фільму Револьвер режисер Гай Річі. Впродовж періоду підготовку до нового сезону Мірча Луческу теж намагався будувати роботу своєї команди саме таким чином. 

В одному із своїх інтерв'ю після здобуття титулу Ігор Суркіс почав говорити про те, що потрібно чогось досягати в Європі. Ліга чемпіонів стартує у вересні, але помітно, що підготовка йде саме до того турніру. Суперниками Динамо в контрольних поєдинках були не лише якісь команди з нижчих дивізіонів чемпіонатів, в країнах, де були збори, але й команди на кшталт німецького Уніона, іспанського Атлетика та турецького Фенербахче, матч з яким буде зіграно через декілька днів.

Читайте также Аналіз літніх зборів Динамо: хто не зміг вразити Луческу і шукатиме собі нову команду Аналіз літніх зборів Динамо: хто не зміг вразити Луческу і шукатиме собі нову команду

Молодим гравцям Динамо явно не вистачає досвіду ігор з такими суперниками, як не вистачало впевненості в матчах з ними в попередньому єврокубковому сезоні. В чемпіонаті динамівці навчилися грати та здобувати потрібні результаті. Особливо навесні це було дуже помітно.

І коли став відомий склад Динамо на перший офіційний поєдинок сезону проти Вереса, то величезною частиною правди в жарті було те, що товариський матч проти Фенербахче є більш важливим та більш серйозним випробуванням.

Читайте также Видеообзор матча Динамо — Верес — 4:0: киевляне разгромили новичка УПЛ Видеообзор матча Динамо — Верес — 4:0: киевляне разгромили новичка УПЛ

Луческу ризикнув результатом поєдинку проти Вереса заради планомірної підготовки до головної частини сезону.

А як ще інакше оцінювати стартовий склад без Іллі Забарного, Томаса Кендзьори, Сергія Сидорчука, Віктора Циганкова та з Денисом Гармашем на позиції центрального нападника. Та й сам Луческу активної участі в цьому матчі не брав, залишившись на трибуні та звідти, спостерігаючи на усім, що відбувається на полі.

Чудові умови для знаменитого з уст Лобановського "тренування з підвищеною відповідальністю" було створено в перші шість хвилин, коли динамівці забили двічі.

Гол Дениса Попова після стандарту мало здивував, цей футболіст володіє усіма навичками для того, аби відзначатися після стандартів. І якщо він багато гратиме, то забиватиме теж регулярно. Але й у цьому матчі Попов був замінений в першому таймі - травма.

Читайте также Попов получил травму и был заменен в первом тайме матча против Ворсклы Попов получил травму и был заменен в первом тайме матча против Ворсклы

Автором другого голу став номінальний форвард Гармаш. І забив він як й належить форварду - головою після подачі з флангу. Моментів для обговорення та здивування тут просто неймовірно багато.

З останній місяць в лінії атаки Динамо сталося багато змін. Знову вибув Артем Бєсєдін, цього разу через травму, розчарувався Луческу в можливостях Владислава Супряги. Натомість клуб підписав відразу трьох нових нападників. І нехай Ерік Рамірес не встиг вивчити не тільки усіх партнерів, але й, можливо, назви клуба, міста та країни, де він тепер гратиме, але Владислав Кулач та Ілля Шкурін довгу підготовку з командою провели. З цієї когорти зіграв тільки Кулач, вийшовши на заміну на початку другого тайму, коли вже стало зрозумілим, що Верес гру не переламає, а тому можна робити заміни, в яких не впевнений.

Це перший поєдинок довгого сезону, який за прийнятим вище визначенням є частиною підготовки, але є факт - Денис Гармаш починає сезон у якості основного форварда команди.

Читайте также Кулач, Шкурин, Родригес и Беседин в уме: что делать Динамо со всеми этими нападающими? Кулач, Шкурин, Родригес и Беседин в уме: что делать Динамо со всеми этими нападающими?

Часто коли півзахисника переводять до атаки, то його називають фальшивою дев'яткою. Гармаш в поєдинку проти Вереса був фальшивою «фальшивою дев'яткою». Тобто, всі думали, що він буде грати як півзахисник в атаці, а він грав як справжній форвард. Й забив справжній гол центрального нападника.

Кулач дебютував за Динамо, але вийшов він на поле тоді, коли рахунок та спека впливали на командні дії. Це все ж не товариський поєдинок, де результат не має значення  як в таблиці, так й в головах гравців.

Новачок киян продемонстрував одну зі своїх головних рис - працездатність. Проте гра була зроблена, й шансів на щось більше у Кулача не виникало та не могло виникнути. Це були не ті умови, аби визначати роль гравця та його вміння.

Хто точно мав вдосталь часу з тих гравців, на кого варто звертати увагу, так це Олександр Тимчик. Та й про решту навряд чи є якісь особливі висновки, зважаючи на те, що ніхто особливо нічого нового у порівнянні з попереднім сезоном не показав, а може й важливіше, що гірше не провалився, як Віталій Миколенко в збірній на Євро.

Перший сезон після повернення до Динамо виявився важким для Тимчика. Він чудово грав за Зорю, розпочинав попередній сезон у якості претендента на стартовий склад, проте швидко отримав травму, потім стався рецидив. Зрештою, минулого чемпіонату він взяв участь лише в чотирьох матчах.

На зборах Тимчик працював з великою самовіддачею, а в поєдинку проти Вереса показав, що на нього можна розраховувати, незважаючи на те, що в команді є й Олександр Караваєв, й Томаш Кендзьора. За Тимчика говорить перш за все статистика: гол та результативна передача на Гармаша на його рахунку Й без цього у нього багато підключень, активних та впевнених дій.

Цей матч не дав відповіді на запитання щодо готовності Тимчика до серйозних викликів в захисній роботі та під час пресингу. Верес глибоко відходив назад, крайні захисники високо піднімались, а до центрбеків спускався опорний хавбек для розіграшу м’яча. Тимчик мав усі передумови, аби проявити себе, хоча, звісно, варто відзначати й те, що своїм шансом він скористався.

Але шансом на що - виходити в таких матчах проти такого суперника? Для більш чіткої картини варто побачити Тимчика проти більш серйозних команд.

Та й загалом це стосується усього Динамо, яке вразило своєю впевненістю, чіткістю дій та багатогранністю атакувальних можливостей. Але перевага в два м’ячі на шостій хвилині надавала повне право грати в такий футбол.

Оскільки команда очевидно готується до Ліги чемпіонів, то й серйозні висновки варто буде робити саме тоді восени. Проте існує й інший матч, де обов’язково буде перевірка. В наступному турі гра з Зорею.

Там однозначно буде важче, а тому цікавіше та краще для зростання.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.