Як збірній України перемогти Англію, коли шансів майже немає

Просмотров 28447
Комментариев 0
Як збірній України перемогти Англію, коли шансів майже немає

Ігор Бойко, коментатор каналу Setanta Sports Ukraine розмірковує про гру України та Англії в 1/4 фіналу Євро-2020 та шукає слабкі сторони в команди Гарета Саутгейта.

Англія вже в півфіналі Євро.

Перемога над Німеччиною в 1/8 фінала не просто підняла рівень очікувань в Англії від своєї команди, а знесла цю планку.

Україна, за думкою багатьох представників ЗМІ та експертів в Англії, не суперник для місцевої збірної. Очевидно, що перемога над Німеччиною може бути приводом для того, щоб свої мрії перетворити на сподівання, проте ще до початку матчу говорити подібні слова немає ніякого сенсу.

Читайте также Люндовский: «Динамо просматривало Довбика в составе Колоса» Люндовский: «Динамо просматривало Довбика в составе Колоса»

«Не міг випасти кращий суперник, ніж Україна».

«Тільки якщо у України вийде Шевченко, тоді у неї є шанси проти Англії».

Збірна Англії - безумовний фаворит цієї пари. Проте вперше вона буде грати під шаленим тиском не просто вже сподівань, а навіть вимог усієї Англії. Поразці від Німеччини ніхто б не здивувався та мало хто б засмутився. Поразку від України не пробачать.

Проте це все думки громадськості. Всередині команди налаштовані менш пафосно та не чекають легкої перемоги. Гарет Саутгейт має славу спокійної та обережної людини, яка точно словами розкидатися не буде: «Можливо, наша публіка і недооцінює Україну, але не ми. Після перемоги над Німеччиною я наполегливо прошу своїх хлопців не задирати ніс».

Проте й він розуміє це, хоча й не говорить прямо, й Андрій Шевченко теж розуміє та вже говорить, що саме Англія - фаворит. Щоб перемогти, Україні потрібен подвиг.

Звичайно, в цій недооцінці легко шукати плюси для України. Команда Шевченка буде грати не лише проти суперника, але й проти таких висловлювань та характеристик. Часто футболістів подібні речі дуже зачіпають, вони знаходять додаткову мотивацію, яка трансформується в додаткові сили.

Читайте также «Они добились хороших результатов»: Саутгейт впечатлился работой Шевченко во главе сборной Украины «Они добились хороших результатов»: Саутгейт впечатлился работой Шевченко во главе сборной Украины

Проте ці слова говорять не самі представники збірної Англії. З іншого боку цими словами на них створюється тиск, тоді як Україні немає чого втрачати.

Насправді, усі психологічні моменти закінчуються на тому, що в самій збірній Англії не настільки впевнені в собі, аби вже бачити себе в півфіналі. Й тут якраз звичайна боязкість та пересторога Саутгейта грають на користь його команди. Він не дозволить своїм футболістам себе не просто переоцінювати, а навіть оцінювати гідно.

Недооцінки з боку збірної Англії точно не буде.

Зате буде велике бажання рухатися турніром далі.

А в чому тоді шукати шанси?

Англія настільки фаворит, що шансів не так вже й багато. Проте вони у команди Андрія Шевченка є.

Читайте также Шевченко: «Англия – фаворит, но сборная Украина знает свои сильные стороны» Шевченко: «Англия – фаворит, но сборная Украина знает свои сильные стороны»

І тут важливий момент стосується іншої команди Шевченка. Не гравців, а його тренерського штабу. У поєдинках з суперниками, до яких Україна ставилася дуже серйозно та виходила грати не для того, аби просто показати свій футбол, а поборотися за результат, команді вдавалося здобувати результати.

Якщо говорити про останні матчі, то тут варто відзначати ігри з Іспанією восени, Францією навесні та ось зі Швецією. Україна відмовлялася від свого власного стилю, грала від суперника та намагалася максимально ускладнити дії опоненту. Зрештою, ніхто з цих команд Україну не переграв в матчах, про які йде мова.

З Англією теж ніби потрібно грати від суперника, зважаючи на статус фаворита. Проте проблема в тому, що команда Саутгейта сама намагається діяти в такій манері, що під неї підлаштовуватися важко.

Ця Англія - суто захисна команда, яка перш за все хоче не пропускати, а також тримати усе під контролем. Найважливіше навіть друге, тому що перше випливає з нього. Якщо ти тримаєш ситуацію під повним контролем, то навряд чи пропускатимеш.

Шанс тут буде в тому, що Англія не має навичок та бажання добивати суперника. З Німеччиною вдалося забити другий м'яч, але це стало швидше винятком з правил, адже й у підготовчих матчах перед Євро, й безпосередньо на самому турнірі Англія перемагала лише 1:0.

Читайте также Шевченко: «С Ярмоленко все в порядке, а Зубков против Англии не сыграет» Шевченко: «С Ярмоленко все в порядке, а Зубков против Англии не сыграет»

Такий рахунок залишає шанси зрівняти рахунок у будь-який момент. Зрештою, матч проти Німеччини є найбільш показовим в цьому плані, якщо згадати вихід віч-на-віч Томаса Мюллера якраз перед другим голом англійців.

Незважаючи на те, що Англія жодного м'яча на турнірі не пропустила, її гра в обороні не є ідеальною.

Тут у Англії якраз дивна ситуація. З одного боку команда не пропускала, але захист й досі є найслабшою ланкою, а з іншою з чотирма забитими м'ячами в атаці у Англії просто неймовірний вибір виконавців. Найкращого підтвердження того, що футбол є командною грою та багато чого залежить від тренера годі й шукати.

Саутгейт зумів зробити так, що нервовий голкіпер Джордан Пікфорд з Евертона, якого багато хто в Англії не хотів бачити першим номером команди взагалі, - найважливіший гравець команди на турнірі, а не супербомбардир Гаррі Кейн.

Читайте также Харри Кейн уходит из Тоттенхэма. Есть пять вариантов Харри Кейн уходит из Тоттенхэма. Есть пять вариантов

Кейн не забив жодного м'яча на груповому етапі, проте відзначився в грі з Німеччиною. До того усі три голи команди на турнірі забив Рахім Стерлінг. Навряд чи хтось взагалі міг розраховувати на те, що Кейн буде мовчати та буде замінений раніше закінчення гри, а Стерлінг тягнутиме команду.

Гравець Ман Сіті з великим налаштуванням підійшов до цього турнір. Його клуб мав багато успіхів в сезоні, проте сам Стерлінг навіть місце в старті втратив разом з довірою Пепа Гвардьоли. Пішли розмови про те, що Стерлінга можуть виставити з Ман Сіті. Він сам вже говорив, що в клубному сезоні не міг радіти успіхам, тому що не відчував себе тим, чия гра допомає їх здобувати.

Сила збірної Англії в тому, що ось не забиває Кейн, але почав Стерлінг. Якщо вдасться закрити їх обох, то знайдуться ще футболісти, які здатні вирішувати моменти та робити різницю.

Зрештою, глибоким резервістом команди на цьому турнірі є Джейдон Санчо, який буквально ось перейшов в Ман Юнайтед за більш, ніж 70 мільйонів фунтів.

Хоч Україна й пропускала в кожному матчі на цьому турнірі, вона може створити проблеми кейнам та стерлінгам. Гра зі Швецією була дуже чіткою. Цей матч є показовим не лише через свій результат, але й через те, що Україна зіграла від захисту з суперником, який сам не надто любить грати першим номером.

Немає сумнівів в тому, що Україна поставиться до Англії якось інакше, ніж до топ-команди, а тому тренерський штаб досконально розбере всі можливості суперника, гравці матимуть чіткі вказівки.

Читайте также Зинченко: «Постараемся преподнести сборной Англии огромный сюрприз» Зинченко: «Постараемся преподнести сборной Англии огромный сюрприз»

Важливо не давати взагалі ніякого простору  та часу Кейну, не відходити від нього, де б він не опинився. Не давати вільних метрів Стерлінгу. Швидше за все Україна знову зіграє з великою кількістю захисників та буде більшість часу проводити на своїй половині поля.

Фактично Україна повинна перейняти цей простий досвід Англії на турнірі. Якщо ти не пропускаєш, то точно не програєш.

Якщо говорити про атакувальну гру, то ні в якому разі не можна закриватися та відкидати сміливість. Ці слова ні в якому разі не контрастують із захисною моделлю. Навпаки, необхідність використовувати свої моменти та швидко бігти до атаки перетворюють захисну модель на контратакувальну.

Англійські футболісти точно не люблять активних проявів індивідуальної гри. Захист один в один - не те, що добре вміють англійські футболісти.

Зазвичай вони тримають зони та лінії, а це може бути шансом для Андрія Ярмоленка, Руслана Малиновського, а також Миколи Шапаренка, який вміє виходити в останню третину з м'ячем, а не через пас. Індивідуальні дії українських футболістів матимуть значення.

Читайте также Украина – Англия: прогноз на матч Евро-2020 Украина – Англия: прогноз на матч Евро-2020

Традиційно шукають проблеми у англійців в опорній зоні, де грають Деклан Райс та Келвін Філліпс, не найвідоміші, що часто означає не найсильніші гравці. Проте Райс відіграв сильний сезон у Вест Гемі, а Філліпс з Лідса вже на цьому турнірі вразив чудовими діями.

Якщо шукати слабкі місця у Англії, то потрібно шукати їх під час атак із застосуванням ширини. Ймовірно, Україна знову гратиме в 5 захисників, але Олександр Караваєв та Олександр Зінченко (чи хтось інший?) бігатимуть біля лінії поля.

Читайте также Всі ми - Зінченко. Чому українець такий важливий для Гвардьоли Всі ми - Зінченко. Чому українець такий важливий для Гвардьоли

Ще б можна було сказати, що англійці не люблять високого пресингу та темпу, проте Україна на цьому турнірі не демонструє гарної фізичної готовності, а проти Швеції взагалі відіграла важких 120 хвилин.

Перевага тут точно буде не на користь України, а тому потрібно, навпаки, збивати темп якомога частіше та чекати. Вичікувати - це головний пункт плану команди Шевченка на цей матч.

Не надто ідеальний план. З іншого боку, зважаючи на можливості двох команд, то план цілком справедливий. Не потрібно робити дурниці, помилятися та завжди бути готовим до власного шансу.

Напередодні гри зі Швеціює Шевченко говорив, що очікує на більш важливі матчі в своїй кар'єрі. Ось він цей матч. Найважливіший для кожного гравця в складі збірної України.

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.