«Кожне тренувальне поле отримало по три-чотири крупнокаліберних прильоти»: віце-президент ФК Маріуполь – про пошкоджену інфраструктуру, «віджаті» автобуси та шахраїв-здирників

fanday
fanday
Просмотров 42302
Комментариев 0
«Кожне тренувальне поле отримало по три-чотири крупнокаліберних прильоти»: віце-президент ФК Маріуполь – про пошкоджену інфраструктуру, «віджаті» автобуси та шахраїв-здирників
Андрій Санін. Фото: ФК Маріуполь

Ексклюзивне інтерв’ю FanDay з віце-президентом ФК Маріуполь Андрієм Саніним.

Вчора віце-президент ФК Маріуполь Андрій Санін написав у соціальних мережах про те, що окупанти вирішили вкрасти брендовані автобуси азовського клубу.

В ексклюзивному інтерв’ю FanDay футбольний функціонер розкрив подробиці цієї справи, а також розповів безліч цікавого, пов’язаного з командою та зруйнованим містом, в якому вона базувалася.

«На тренувальну базу нас не пускають, бо її зайняли «орки»

- На своїй сторінці в Фейсбуці ви написали, що самопроголошена влада Маріуполя почала забирати автобуси вашого клуба. Розкажіть, будь ласка, детальніше, що там сталося.

- На територію нашого гаражного комплексу зайшли якісь люди і, посилаючись на наказ так званого «мера», почали забирати клубну техніку. Тому якщо в майбутньому ви побачите у пропагандистських роликах із Маріуполя наші автобуси, знайте, що ми не маємо до цього жодного відношення.

Читайте также «Протрезвление наступило, когда в метре от себя заметил мины и дымящийся Renault»: рассказ топ-менеджера ФК Мариуполь о прорыве из города «Протрезвление наступило, когда в метре от себя заметил мины и дымящийся Renault»: рассказ топ-менеджера ФК Мариуполь о прорыве из города

- Скільки було автобусів?

- Чотири.

- Крім них, був ще якийсь транспорт?

- Легкові машини зникли з гаражів ще раніше, але вони, на відміну від автобусів, не мали на собі клубної символіки. У нас брендовані автобуси. Якщо «орки» зараз почнуть їх якось використовувати, то це буде велика іміджева загроза для Клубу. 

Автобуси ФК Маріуполь. Фото: фейсбук Андрія Саніна.

- Автобуси в робочому стані?

- Ні. Це і дивує. Їх давно пограбували мародери. Зняли акумулятори та інші цінні запчастини. Як зараз ці автобуси планують вивезти звідти, я не розумію. Але посланці «мера» намагаються це зробити.

- Під час нашої минулої бесіди ви казали, що майже вся клубна інфраструктура зазнала ушкоджень внаслідок бойових дій. Щось взагалі вціліло?

- Ну як вціліло… Зараз я маю інформацію щодо наших тренувальних полів. Кожне поле отримало по три-чотири крупнокаліберних прильоти. Відповідно залишились вирви. Пошкоджена адміністративна будівля поруч з тренувальними полями. Але сама «коробка» вціліла. А ось на тренувальну базу нас не пускають, бо її зайняли «орки».

Читайте также Остап Маркевич: «ФК Мариуполь не будет участвовать в ближайшем чемпионате, руководство решило взять паузу» Остап Маркевич: «ФК Мариуполь не будет участвовать в ближайшем чемпионате, руководство решило взять паузу»

- Яка доля спіткала клубний манеж та домашній стадіон?

- Клубний манеж зазнав значних пошкоджень, ми змогли його оглянути зсередини та зовні. Щодо стадіону Бойко точної інформації досі немає. Тільки чутки.

Хтось каже, що були авіаційні прильоти, хтось каже, що все гаразд. Доки самі не побачимо чи не отримаємо підтвердження з якихось серйозних ресурсів, не можу коментувати цю інформацію.

«Майже всі гравці першої команди працевлаштувалися в інших клубах»

- Чи багато працівників клубу залишається у Маріуполі?

- Достатньо, щоб хвилюватися за їхню подальшу долю. 

- Вони не хочуть поїхати з міста чи в них немає такої можливості?

- Вони не можуть виїхати. Тому що росіяни проводять фільтраційні заходи і нікого не випускають з Маріуполя.

Читайте также «Якщо не проведемо чемпіонат — це буде колапс українського футболу»: президент Вереса про перспективи УПЛ та війну «Якщо не проведемо чемпіонат — це буде колапс українського футболу»: президент Вереса про перспективи УПЛ та війну

- Першу команду війна застала на зборах в Туреччині. А яка доля дитячих та юнацьких команд?

- Більшості юних футболістів вдалося поїхати, коли це було можливо. Декілька футболістів залишились, але не в Маріуполі, а на інших тимчасово окупованих територіях. Ми продовжуємо збирати інформацію, але вже знаємо що велика кількість наших вихованців знаходиться вже за кордоном.

- Гравці першої команди якийсь час продовжували тренуватися в Туреччині. Де вони зараз?

- Майже всі працевлаштувалися в інших клубах. З деякими клубами у нас укладені джентльменські угоди. Деяким футболістам ми надали дозвіл тренуватися з іншими клубами. 

Читайте также «Других вариантов я не вижу»: тренер Александрии поддержал проведение чемпионата Украины за ее пределами «Других вариантов я не вижу»: тренер Александрии поддержал проведение чемпионата Украины за ее пределами

Список працевлаштованих за кордоном гравців ФК Маріуполь за даними Transfermarkt

  • Микита Петерман (Сосновець, Польща, оренда)
  • Олексій Биков (Акюрейрі, Ісландія, оренда)
  • Андрій Вискребенцев (Слуцьк, Білорусь)

«ФК Маріуполь треба взяти паузу, дочекатись перемоги, відбудувати інфраструктуру і повернутися сильнішими»

- Остап Маркевич в інтерв’ю нашому сайту сказав, шо ФК Маріуполь призупинив свою діяльність і в наступному чемпіонаті України точно не зіграє. Ви можете підтвердити його слова?

- Як на мене, для нашого клубу це єдина прийнятна схема. Зараз у нас немає доступу до своєї інфраструктури, нам немає, де тренуватися, у нас призупинені всі комерційні відносини з усіма партнерами, бо продовжує діяти військовий стан.

Домашня арена Маріуполя. Фото: фейсбук Андрія Саніна.

- Правильно я розумію, що ваш клуб візьме паузу, щоб перезапуститися і повернутися ще сильнішим?

- Так. Нам треба взяти паузу, дочекатись перемоги, відбудувати інфраструктуру і повернутися сильнішими.

Читайте также «В феврале мы уже не найдем футболистов, они будут числиться только на бумаге»: опрос тренеров клубов УПЛ «В феврале мы уже не найдем футболистов, они будут числиться только на бумаге»: опрос тренеров клубов УПЛ

- Пліткують, що поки Маріуполь буде відновлюватися, його в УПЛ може замінити інший маріупольський клуб Яруд, який виступає у Другій лізі. Чи може таке статися?

- Як на мене, то це чутки. У Яруда ті ж самі проблеми, що і у нас. Вони ж тренувалися на нашій базі. Я не впевнений, що їм є, де тренуватися, і що в них залишилися гравці. Власник клубу втратив свій медичний бізнес в Маріуполі. Я не впевнений, що він зможе фінансувати клуб рівня УПЛ. 

«Шахраї вкрали наш комп’ютер і почали просити гроші від імені ФК Маріуполь»

- А що за історія сталася з шахраями, які діяли від імені азовського клубу у Польщі и і хотіли на цьому заробити грошей?

- Дуже дивна історія. До нас звернулися польські журналісти, які отримали ніби то звернення від нашого Клубу с запитом на фінансову допомогу. Але було щось підозріле у документі, який їм прислали шахраї, тому вони й почали шукати офіційне підтвердження.

На нашому офіційному бланку були вказані реквізити приватної особи в угорському банку. Туди треба було перевести 20 тисяч доларів буцімто задля того, щоб допомогти вибратися з Маріуполя трьом сотням наших юних футболістів.

Читайте также «Футболистам нужно дать спецразрешения на выезд из страны, чтобы они зарабатывали деньги и помогали ВСУ»: опрос игроков клубов УПЛ «Футболистам нужно дать спецразрешения на выезд из страны, чтобы они зарабатывали деньги и помогали ВСУ»: опрос игроков клубов УПЛ

- Як взагалі це могло статися?

- Коли мародери розгромили наш клубний офіс, хтось звідти вкрав комп’ютер з моєї приймальні. Його зламали і отримали доступ до клубної електронної пошти, з якої і почали розсилати ці листи з проханням про фінансову допомогу.

Шахраї попросили одне з польських видань, щоб воно провело публічний збір коштів, а потім перевело ці гроші на рахунок в угорському банку. 

Зараз ми вже поміняли всі коди доступу, щоб історія не повторилася. Крім того, я надіслав офіційне звернення в угорський банк, щоб він заблокував рахунок шахраїв. 

- У поліцію звертались?

- Ні, бо в цей час у наших поліцейських вистачає більш важливих питань. Ми проводимо внутрішнє розслідування. Головне, що ми викрили цю схему и зупинили шахраїв. Наш клуб ніяких зборів коштів не проводить.

«Буквально вчора бачив, як в Маріуполі з помпою відкривали металевий кіоск з ремонту взуття»

- Зараз весь світ затамувавши подих слідкує за «Азовсталлю». А що відбувається в самому місті? Чи припинилися обстріли?

- У місті обстрілів немає, але не можна сказати, що там все спокійно. На всіх перехрестях стоять блокпости. «Орки» постійно проводять фільтраційні заходи.

До того ж зараз потеплішало, і є великий ризик спалаху інфекційних хвороб. Немає води, електрики, нормальної їжі, відсутнє медичне забезпечення, під завалами продовжують лежати трупи. 

Читайте также «У меня есть официальное предложение от Вильярреала»: Остап Маркевич может продолжить карьеру в Испании, но не против возглавить и Шахтер «У меня есть официальное предложение от Вильярреала»: Остап Маркевич может продолжить карьеру в Испании, но не против возглавить и Шахтер

Антисанітарія, продовольча криза і гуманітарна катастрофа. Смертність зашкалює, але все це приховується. Вони намагаються зробити картинку повернення мирного життя, але все це виглядає абсурдно. Буквально вчора бачив, як з помпою відкривали металевий кіоск з ремонту взуття. Катастрофа!

- Серед людей, що боронили Маріуполь увесь цей, час були прихильники вашого клубу?

- Знаю, що декілька наших фанатів служили в «Азові». Але місто боронили й інші підрозділи. Протягом останніх восьми років ми регулярно виділяли квитки для усіх військових, які із задоволенням відвідували наші матчі. Двадцять-тридцять чоловік регулярно приходили на стадіон.

Kalush Orchestra. Фото: Varta1

- Україна втретє виграла Євробачення. Є думка, яку підтримав і президент країни Володимир Зеленський, провести цей пісенний конкурс у відбудованому Маріуполі. Що ви про це думаєте?

Читайте также «Ніхто ще нікуди поки не висувається»: Рустам Худжамов спростував чутки про балотування в президенти УАФ з одним «але» «Ніхто ще нікуди поки не висувається»: Рустам Худжамов спростував чутки про балотування в президенти УАФ з одним «але»

- Президент мав на увазі не наступний конкурс. Це неможливо фізично. Місто доведеться відбудовувати щонайменше п’ять років. Але ніщо не завадить Україні виграти Євробачення ще раз. Ось тоді, звичайно, відбудований український Маріуполь буде найліпшою кандидатурою для проведення цього конкурсу.

Артем ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ спеціально для FanDay

Напишите первый комментарий

Комментировать могут только зарегистрированные пользователи.